Wat kan ik
voor
werkgevers betekenen

Voor werkgevers heeft het grote voordelen om mantelzorgvriendelijker te worden: lager ziekteverzuim, productievere en loyalere medewerkers. Bovendien maakt het werkgevers aantrekkelijker en dat is met de huidige personeelstekorten niet onbelangrijk.

Door mijn jarenlange werkervaring in diverse (management)functies gecombineerd met mijn mantelzorgmakelaarskennis, ben ik in staat om mee te denken en in actie te komen bij het ontwikkelen en implementeren van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Mijn mogelijke toegevoegde waarde is divers.

Bewust wording

Het onderwerp mantelzorg bespreekbaar maken. Niet iedereen weet wat mantelzorger zijn precies betekent. Laat staan dat in de organisatie bekend is wie er met mantelzorg te maken heeft. Hoeveel mantelzorgers zijn er eigenlijk en tegen welke knelpunten lopen zij aan?

Mantelzorg beleid

De verschillende regelingen voor werkende mantelzorgers in beeld brengen. Sommigen staan in de wet maar je kunt ook specifieke faciliteiten en/of regelingen aanbieden. Zorg dat je beleid voldoende aansluit bij de geconstateerde knelpunten.

 

Van beleid naar praktijk

Meedenken hoe dit in de praktijk kan gaan werken. Hoe gaan leidinggevenden het gesprek aan met werkende mantelzorgers? En hoe bespreken werkende mantel­zorgers hun zorgtaken onderling met collega’s en met hun leidinggevende? Wat is de rol van HRM?

Borgen van beleid

Meedenken over het borgen van het thema mantelzorg. Wie is hiervoor verantwoordelijk en waar publiceer je de afspraken? Neem je het mee in je werving van nieuw personeel en hoe worden nieuwe medewerkers geïnformeerd over de regelingen en faciliteiten?

Gesprek

Met individuele medewerkers kan ik het gesprek aan gaan om toe te werken naar een betere balans. Bovendien kan ik zo nodig bemiddelen bij het maken van goede afspraken tussen de werknemer en de leidinggevende. Een mantel­zorgspreekuur is ook één van de mogelijkheden.

Interesse?

Maak vrijblijvend een afspraak met mij om de mogelijkheden te bespreken