Mijn naam is Margreet Verboon (61 jaar) en ik woon ruim 30 jaar met veel plezier in Heeswijk-Dinther. Ik heb diverse opleidingen gevolgd en heb gewerkt bij verschillende functies/werkgevers, zowel op het gebied van HRM, financiën als management. Na het overlijden van mijn ouders ben ik gestart met het volgen van opleidingen om Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner te kunnen worden. In de zomer van 2022 heb ik de benodigde diploma’s behaald en eind 2022 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Vanaf januari 2023 ben ik één van de drie formele Mantelzorg-makelaars in Bernheze.  

Ik kan mij goed inleven in verschillende situaties omdat ik in die 61 jaar al heel wat meegemaakt heb. Dan heb ik het niet zozeer over mijn vele (vrijwilligers)banen maar meer in de per­soonlijke sfeer. Helaas weet ik dat verlies en rouw ook bij het leven horen.

Mantelzorgmakelaar Margreet

Als mantelzorger heb ik gezorgd voor mijn moeder met Par­kin­son en daar kwam van alles bij kijken zoals het overleggen met mijn zussen, de opname in een Verpleegtehuis en het omgaan met de laatste fase van mijn ouders.

Door deze gebeurtenissen weet ik ook dat niet alles te beïnvloeden is, dat zaken je ook kunnen overkomen en dat je daar mee moet zien te dealen, met vallen en opstaan. En zo heeft ieder zijn verhaal en dat verhaal mag verteld worden. Zonder opsmuk, zo als het is, zo als het gevoeld wordt. Die ruimte wil ik bieden. En van daaruit wil ik mijn erva­ring inzetten om vooruit te kijken om zaken te verzachten, te ontlasten. Doen wat er gedaan kan worden.